זוכת פרס "יד ושם" בזכות עבודת גמר על נשים לוחמות במחתרות בשואה, למדה בתיכון בלוד
נויה שמילביץ, בוגרת י"ב בתיכון "עתיד למנהיגות מדעית קהילתית - לוד", נולדה וגדלה בבאר יעקב, כיום מתגוררת עם משפחתה במודיעין, זכתה בפרס "יד ושם" לעבודת גמר מצטיינת בנושא השואה. נויה סיפרה לכתבנו כי מאז ומתמיד, היא חשבה על השואה שפקדה את עמנו, והיה אך טבעי שהיא תבחר בנושא השואה כאשר החליטה להעשיר את ציוני הבגרות שלה בעוד חמש יחידות באמצעות עבודת גמר שכתבה בשבעים עמודים, אותם כתבה וערכה, בספריות ביד ושם, בבאר יעקב ובמודיעין, בהנחייתה של גב' מלכה תור, מתנדבת יקרה ,מ"יד ושם" בירושלים.
פורסם בתאריך: מאת:

נכתב על ידי
ג'אק שיטרית
רמלודנט באר יעקב
כבוד ענק לנויה שמילביץ', בוגרת י"ב בתיכון "עתיד למנהיגות מדעית קהילתית - לוד", שזכתה בפרס "יד ושם" לעבודת גמר מצטיינת בנושא השואה.
נויה כתבה את העבודה "שלוש שורות בהיסטוריה" על נשים במחתרות הלוחמות בגטאות וילנה, ביאליסטוק וקרקוב – בין אידיאולוגיה למציאות, ואת חשיבות הזיכרון של הלוחמים נגד הנאצים.
במהלך חודש ספטמבר יתקיים טקס רב משתתפים לחלוקת פרסי "יד ושם" למפעלים חינוכיים ועבודות גמר מצטיינות, שם נויה הולכת תייצג את ביה"ס בגאווה רבה.
גב' גאולה סתי, מנהלת ביה"ס, מברכת את נויה, בוגרת שכבת יב' בזכייתה בפרס חשוב זה.
בחירת הנושא: 'שלוש שורות בהיסטוריה' העוסק בנשים חברות מחתרות בגטאות בזמן מלחמת העולם השנייה מעלה זווית ייחודית וחדשה על תרומתן של נשים במאבק העם היהודי בתקופת השואה.
כמו כן הוסיפה המנהלת ואמרה שהכנת עבודת גמר הינה דוגמא מצויינת לחקר מעמיק של נושאים רחבים והעשרת הידע האישי. זוהי דוגמא מצויינת ליישום ראשוני של רפורמת המח"ר שתתבסס על כתיבת עבודות אישיות ושינוי במערך שיטת ההוראה במספר מקצועות.
חקר תלמידים בנושאים הקשורים לתקומת העם היהודי יעמיק את שורשי התלמידים, את הקשר הערכי לחיים בארץ ויתרום לשירות משמעותי בצה"ל בפרט ובאזרחות ככלל.
נויה נשאלה ע"י כתבנו, מדוע בחרה דווקא לכתוב עבודת גמר, על השואה? בעת שצעירים בגילה מתעניינים בדברים שונים ומשונים המככבים ברשתות החברתיות, במטרה להשיג כמה שיותר לייקים ועוקבים.
נויה ענתה מבלי להתבלבל, כי מאז היותה ילדה קטנה, היא חשבה על השואה ועל החיים הקשים שנכפו על ילדים, קשישים ומי שביניהם. נויה בחרה את הנושא, לאו דווקא בגלל שסבתא וסבא רבא מצד אמה, חוו על בשרם את השואה, והצליחו להיות בין שורדיה.
אמה של נויה עובדת בכנסת ישראל כדיאטנית הכנסת, ואביה משמש כאח בבית החולים לבריאות הנפש בבאר יעקב.
עד לגיוסה לשירות משמעותי ביחידה קרבית בצה"ל, משמשת נויה כדיילת קרקע בנתב"ג.
כתבנו, בחר לפרסם כאן את הקטע המסכם את 70 עמודי העבודה, כדי להבהיר לכולם מדוע נערה בת 18 טרחה לכתוב דווקא על לוחמי ולוחמות במחתרות בתקופת השואה, אולי כעת ירבו להזכיר אותם.
כתבנו בחר לפרסם כאן את הקטע הסוגר את עבודת הגמר המצטיינת, של נויה שמילביץ:
כל מי שמכיר את נויה בשמונה עשרה השנים האחרונות, מצטרפים ואומרים ללא כחל וסרק: "תודה לך נויה שעבדת קשה, חקרת ולמדת את הנושא החשוב הזה, ותודה שאת חלק מהמאמץ הגדול להנציח את זכר השואה - לזכור ולא לשכוח.
בהצלחה גדולה וכל הכבוד לך!"
כרמלה פישר | 15:41 18.08.22