מרכז 'נור' ברמלה, איפשר הצצה לסיפורן האישי של צעירות ערביות פורצות דרך
מיכאל וידל, ראש העיר רמלה: "בעיר רמלה חיים עולים מ - 62 מדינות, משלושת הדתות ונושא החיים המשותפים קרוב מאד לליבי. גם את מאורעות מאי לא חווינו כמעט הודות לפורום המנהיגים, ולאור השקעה רבה בחיים המשותפים. בהמשך לכך נמשיך לתמוך במרכז נור, ובהזדמנות זו אני רוצה להודות לכן על העשייה המבורכת".
פורסם בתאריך: מאת:

נכתב על ידי
מערכת רמלוד נט ובאר יעקב
לראשונה: מרכז 'נור' ברמלה, המופעל על-ידי עלם, אפשר הצצה לסיפורן האישי של צעירות ערביות פורצות דרך
מרכז 'נור' רמלה הוא חלק ממיזם ארצי, הפועל במסגרת קהילות ערביות ברחבי הארץ. המיזם, שיתוף פעולה בין משרד הרווחה, קרן רש"י, קרן בידר וקרנות ביטוח לאומי, הוא שירות ייחודי לנערות וצעירות בחברה הערבית. הצעירות, בגילאי 17-26, מבקשות לעשות שינוי חברתי משמעותי למען קידומן, כל אחת בזווית אחרת - סגנון חיים, השכלה, עצמאות כלכלית, מנהיגות ומעורבות חברתית, קונפליקטים משפחתיים או חברתיים, נתיבי קריירה, דילמות אישיות ותרבותיות שונות, ובכלל כל מה שמעסיק נערות וצעירות בגילן.
בשבוע שעבר, ולרגל יום האישה הבינלאומי, התקיימה תערוכת "”محطات תחנות Must" לאומנות נשית, הממחישה את פריצת הדרך של הצעירות בנור באמצעות יצירות, עליהן הן עמלו חודשים ארוכים – ומספרות אפיזודות מתוך סיפורן האישי.
התערוכה התקיימה בהיכל התרבות רמלה, במעמד ראש העיר מיכאל וידל, נשיאת עמותת עלם נאוה ברק, ובכירים נוספים מעיריית רמלה.
היצירות שהוצגו נוצרו בעבודה קפדנית ובדיוק מירבי על ידי שימוש בחוטי צמר. הבחירה איננה מקרית, שכן החוטים מסמלים את התחנות שהבנות עוברות בנור – הקשרים, המתיחות, הגוונים, הליפופים והסיבובים משקפים את תהליך ההתפתחות, הצמיחה וההגשמה שהבנות עוברות במרכז. זו הזדמנות גדולה מבחינתן להשמיע את קולן, שפעמים רבות כלל אינו נשמע.
מרכז נור ברמלה קיים מזה ארבע שנים ועד כה העניק שלל מענים למעל ל-400 נערות וצעירות ערביות מהעיר והסביבה. המרכז פועל במודל של מרכז יישובי המשלב עבודה פרטנית, קבוצתית וקהילתית ובנוסף מציע מגוון של פעילויות, קורסים ותכניות. נור פתוח חמישה ימים בשבוע, משעות הבוקר ועד הערב.
אל נור מגיעות הצעירות, לעתים כמפלט היחיד שלהן מהבית, וכמקום היחיד אותו הוריהן רואים כמוגן ליצירת אינטראקציות חברתיות מותאמות ובריאות, כך שלעתים הצעירות מגיעות לשם ישירות מבית הספר או העבודה.
מיכאל וידל, ראש העיר רמלה: "בעיר רמלה חיים עולים מ - 62 מדינות, משלושת הדתות ונושא החיים המשותפים קרוב מאד לליבי. גם את מאורעות מאי לא חווינו כמעט הודות לפורום המנהיגים, ולאור השקעה רבה בחיים המשותפים. בהמשך לכך נמשיך לתמוך במרכז נור, ובהזדמנות זו אני רוצה להודות לכן על העשייה המבורכת".
מייסא מונייר, מנהלת מרכז 'נור' רמלה: "התערוכה היפיפייה היא כלי חשוב לפיתוח היכולת של כל צעירה בנור להתחבר לעצמה, וזוהי השקעה לכל החיים ומפתח לצמיחה אמיתית והגשמת מטרות. הצעירות מגיעות לנור עם משא כבד על הכתפיים, כשהן מלאות ברצון ללמוד, לעבוד ולהתקדם - משא שהוא לא תמיד רצון שלהן אלא יותר עניין של מוסכמות חברתיות. הליווי הפרטני שכל צעירה בנור מקבלת נשען על בניית וביסוס קשר משמעותי עם אשת צוות, המחזק את תחושת המרחב הבטוח והתומך עבורה. כמו כן, הליווי מאפשר לה לשתף באופן פתוח בקשיים, במצוקות ובהתלבטויות עימן היא מתמודדת, ובעיקר להתוודע ולהכיר את עצמה ואת הכוחות הפנימיים שבה, אולי בפעם הראשונה בחייה".